luni, 12 noiembrie 2018

Memorie RAM necesară pentru Gaming

Câtă memorie ram este necesară pentru gaming?

Mai pe scurt:
Orice configurație de gaming ar trebui să aibă cel puțin 8 GB de memorie RAM și probabil 16 GB pentru viitorul apropiat. Nu se merită mai mult de 16 GB asta decât dacă plănuiești să folosești calculatorul pentru sarcini mult mai exigente cum ar fi pentru editare video sau modelare 3D.

Construirea unei configurații de gaming care să le aibă pe „toate” poate fi o sarcină destul de dificilă, în special dacă faci acest lucru pentru prima dată. Pentru că sunt o grămadă de informații pe care trebuie să le iei în considerare pentru a balansa corespunzător componentele pc. Dar unulele întrebări par să fie puțin mai problematice spre deosebire de altele... De exemplu; Câtă memorie RAM îți trebuie pentru gaming în prezent?


Acum, răspunsul la această întrebare ar trebui să fie foarte direct, dar nu este așa. De ce? Pur și simplu pentru că sunt o grămadă de informații dezinformante pe internet când vine vorba de cât de multă memorie RAM necesită jocurile moderne.

Acum un deceniu, alegrea corectă a brand-ului de memorie RAM, sau capacitate, viteza sau tipul de memorie pentru configurație, era un pas destul de problematic. Din fericire în prezent, pentru noi este mult mai ușor.

Ce rol joacă memoria RAM la jocuri sau gaming in general?




Când un joc rulează, toate datele relevante de care calculatorul tău s-ar putea să aibă nevoie pentru a putea rula jocul corespunzător fără întreruperi sunt stocate în memoria RAM.

Cum am menționat puțin mai sus, alegerea memoriei RAM era mult mai dificilă în trecut din cauza faptului că foarte multe jocuri aveau cerințe diferite când venea vorba de memoria RAM. La urma urmei, gamingul încă nu era la modă atunci, jocurile aveau cerințe foarte diferite și nu toată lumea știa ce ar trebui să conțină cu adevărat o configurație de gaming pe atunci.

Dar în prezent, sițuație este diferită. Sistemele de operare de 64 de biți care suportă mai multă memorie RAM decât cele anteriore folosite adică cele de 32 de biți, au devenit norma. Un sistem de operare de 32 de biți poate citi maxim 4 GB de memorie RAM, și cu toate că sistemele de operare de 64 de biți suportă mai multă memorie RAM, nu este ceva la care o să renunțăm foarte curând.

Care sunt cele mai comune mărimi pentru memoriile RAM în prezent? Păi în cea mai mare parte, în prezent calculatoarele au fie 4, 8 sau 16 GB de memorie RAM.

4 GB de fel au calculatoarele desktop obișnuite și cele de birou sau acelea care încă mai rulează un sistem de operare de 32 de biți. Aceste calculatoare pot rula jocuri moderne destul de binișor, dar cu timpul acest lucru nu va mai fi posibil.

8 GB de memorie RAM este minimul pentru un calculator serios de gaming. Cu 8 GB, calculatorul tău va putea rula cele mai exigente jocuri fără nicio problemă. Chiar și atunci când un anumit joc s-ar părea că este prea mult, scăderile de performanță abea dacă pot fi simțite.

16 GB de memorie RAM este cantitate optimă pentru gaming în prezent. Nu o să mai rămâi niciodată fără memeorie RAM indiferent de ce joc ai rula, cu condiția ca sistemul tău să nu ruleze în fundal aplicații care consumă foarte multă memorie RAM. Și ce este și mai mai bine dacă ai 16 GB de memeorie RAM, este că sistemul tău este pregătit și pentru gamingul la rezoluție 4k. Totuși, 16 GB este foarte departe de limită. Plăcile de bază pentru gaming pot suporta cu ușurință 32 GB sau chiar și 64 de GB de memorie RAM, în timp ce alte plăci pot suporta chiar și până la o extremă de 128 de GB.

Dar sunt necesare aceste cantități de memorie RAM?

Pe scurt, nu.

Un argument bun pentru ați îmbunătății sistemul de gaming cu 32 de GB de memeorie RAM, ar fi dacă vrei să fi pregătit pentru viitorul apropiat. Dar acest argument nu ține mult la apă odată ce realizezi că memoria RAM DDR4 va fi învechită cu mult înainte ca jocurile să necesite astfel de cantități masive de memorie RAM, chiar și dacă am pune gamigul la rezoluție 4k în ecuație.

Deci, pentru cine sunt indicate sistemele cu 32+ de GB de memorie RAM?

Cu siguranță nu sunt pentru gameri, ci pentru profesioniști care se ocupă foarte mult cu editarea video, modele 3D sau oricealtă activitate care necesită astfel de cantități de memorie RAM. Dacă nu te numeri printre acei oameni, atunci nu investi într-o cantitate mai mare de 16 GB de memorie RAM, dacă nu vrei să arunci cu banii pe geam.

Câtă memorie RAM ar trebuie să îmi iau pentru gaming? 

Întrebarea pe care ar trebuie să te întrebi este, „Ar trebui să îmi iau 8 sau 16 GB de memorie RAM?”

Fară îndoială, 16 GB este o soluție mult mai sigură în prezent. Este o cantitate bună și pentru viitorul apropiat și s-ar putea ca 16 GB să fie îndeajuns pentru toată durata de viață a calculatorului tău.

Dacă nu ești încă sigur, sau ai un buget redus, 8 GB este o încă o soluție viabilă. Nu numai că este o soluție bună de face niște economii, dar este o catitate mai mult decât necesară pentru nevoile unui gamer în prezent cât și pentru viitorul apropiat.

Un singur modul Vs Mai multe module

Aproape toate plăcile de bază suportă frecvență dual channel. În timp ce plăcile de bază mult mai moderne au suport chiar și pentru quad-channel.

Îți oferă dual channel o îmbunătățire a performanței? Dar, dar cu siguranță nu va fi una chiar așă de evidentă când vine vorba de gaming..

Avantajul principal pentru a avea mai multe module de memorie RAM este că sunt mai ușor și mai ieftin de schimbat în cazul unei defecțiuni. Dacă ai doar un singur modul de 16 GB și se strică, calculatorul tău va sta pe bară până vei înlocui memoria RAM. Dar dacă ai două module de 8 GB și unul dintre ele de strică, încă îți mai poți folosi calculatorul și va fi mult mai iefint să îți cumperi 8 GB de memorie RAM spre deosebire de 16 GB.

Acum că ai aflat aceste lucruri nu rămâne decât să te apuci de treabă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Descoperă de ce GTX 1080 Ti este o alegere excelentă pentru performanță și gaming intensiv!

GTX 1080 Ti este o alegere excelentă pentru gaming în 2023 pentru jocurile noi care încă pot fi jucate pe această placă video.  Deși acest m...